Божков: Без рестрикции към превозвачите до 22 май

Божков: Без рестрикции към превозвачите до 22 май | StandartNews.com

София. Отпадат всички рестрикции спрямо българските превозвачи докато не се проведе министерската среща,. Това каза директорът на „Автомобилна администрация" Валентин Божков пред „Фокус".

Той допълни, че са изискахли от турска страна да се подпише, че няма да се гледат всички документи, свързани с превози, и че тази декларация ще бъде отразена в тяхната електронна система. Превозвачите настояха за този текст, той беше допълнен, по настояване на министъра, отново беше подписан, и тогава го приехме като декларация, обясни Валентин Божков.

От турска страна за решаване на проблема се е ангажирал генералният директор на тяхната митница, който е издал разпорежданията.

„Вчера имахме няколко срещи, като срещата в турската страна беше с валията на Одрин, с шефовете на митницата и на полицията и на няколко техни представителни организации. На българска територия продължихме срещата отново с валията и с шефа на тяхната митница, които дойдоха при нас, с подписано писмо", каза Валентин Божков.
На 22 май в Лайпциг ще се проведе среща между министрите на транспорта на България и Турция Кристиан Кръстев и Бинали Йълдъръм. Това е първата такава среща от януари 2012 година. Въпросът за превозите е най-важният и единственият, по който нашият министър е поискал среща с турския си колега, каза Валентин Божков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай