Бойко Ноев: Бежанците- проблем на националната ни сигурност

Бойко Ноев: Бежанците- проблем на националната ни сигурност | StandartNews.com

Бежанците са проблем на националната ни сигурност. 10% от нашето население е свързано по някакъв начин с ислямската религия и съотношението между християни и мюсюлмани продължава да се влошава във вреда на християните. Това бившият министър на отбраната Бойко Ноев в сутрешния блок на бТВ.

Влошаването на двата фактора - по-бедна и етнорелигиозният състав на населението, безспорно подхранва националистическите партии, които от вчера говорят за смяна на геополитическата ориентация на България. Просто една от тези партии иска България да бъде в Евроазиатския пакт, обясни той.

„Аз съм съгласен с тези, които казват, че това не е бежански проблем, а е своеобразен геополитически проблем. Това е едно преселение на големи групи хора, което създава неочаквани проблеми за Европа", добави Ноев и бе категоричен, че то ще засили противоречията в Европейския съюз.

"Смятам, че канцлерът Меркел допусна сериозна грешка обявявайки, че Германия е готова да приеме едва ли не всички, които желаят да отидат там. Това създава проблеми не само за германското общество, но това е дето се вика техен проблем. Това създава проблем на обществата по пътя на мигрантите, защото виждате какво става в Сърбия, в Унгария, а вероятно може да се случи и в България при някакви обстоятелства", коментира бившият министър на отбраната.

Европа и НАТО трябва да помогнат на тези хора да се върнат и да победят тези нашественици, които им режат главите и им изнасилват жените", каза още Ноев.

„Европа, която е свикнала да работи в една постоянна обстановка, трудно се справя с такива неща. Европа сега ще се свие, ще се национализират системите за сигурност", каза още Ноев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай