Боян Расате: Нападателят на Сидеров беше наш кандидат за депутат

Боян Расате: Нападателят на Сидеров беше наш кандидат за депутат | StandartNews.com

Нападателят на Волен Сидеров беше наш кандидат за депутат. Това обяви пред бТВ Боян Расате. Той коментира поведението на лидера на "Атака" в изборната нощ.

Всичко, което върши Сидеров е съзнателно. Не съм съгласен с твърденията, че той има психични проблеми, каза Расате. И изтъкна, че действията на депутата са компрометиращи национализма.

„Вече десет години този човек прави всичко, за да отблъсне хората от идеите, които ние в Българския национален съюз защитаваме", добави Расате.

Националистът обясни поведението на атакиста с дългите години, в които е изпълнявал заповеди и е бил в подчинено положение и изведнъж се е оказал с власт и милиони левове в сметката.

Боян Расате защити Камен Попов, който удари депутата. „Няма как хора ,които се чувстват недосегаеми, да не бъдат обект на подобни нападения", добави лидерът на БНС.

По-рано нападателят на Сидеров обясни пред Нова тв, че не го е нападнал умишлено.

„Не мога да кажа какво съм видял. Ние просто се срещнахме. Не можах да видя нищо, защото бях повален на земята. Това, което виждате вие на видеото, това виждам и аз. Нямам толкова детайлни спомени. Всичко се случи много бързо. Не съм бил изнервен. Просто се сблъсках с една тълпа, която връхлетя върху мен", добави Попов.

Относно приликата на якето му в нощта на нападението с тези на полицаите той обясни по следния начин: „Това не е умишлено. Това яке ми е подарък от жена ми. Шапката съм си я купил от спортен магазин".

„Волен Сидеров колко пъти посегна на вярата на своите избиратели. Готов съм да бъда своята отговорност, стига да се докаже, че имам такава. Демокрацията, в която живеем е, че можем да правим каквото си искаме, стига да спазваме правилата", добави още човекът, който удари лидера на "Атака".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай