Бой по бакшишите

Проверяват рейсове и таксита по празниците

Бой по бакшишите | StandartNews.com

София. Масови хайки по таксита и рейсове текат на празниците. 10 екипа на автомобилната инспекция зорко следят изправни ли са автобусите, с които пътуваме и на какви цени ни возят жълтите коли. От 21-ви декември досега са проверени общо 120  таксита и 150 автобуса. Написани са 20 акта, като два от тях са за техническа неизправност на автобуси, пътуващи извън столицата. При такситата най-често наказания се налагат заради непопълнени пътни листове.

Централната автогара в София е едно от местата, на които инспекторите от ДАИ най-често обръщат внимание.

На стоянката на летището, никой не беше изненадан от присъствието на проверяващи, съобщи бТВ. 15 минути след началото на проверката, беше написан и първият акт. Наказанието е за липса на документ за психическа годност, а глобата 1 500 лева.

През тези празници все по-малко сигнали пристигат за добре познатите методи за повишаване на надницата - помпите, казват от ДАИ. Работата с такива устройства обаче е трудно доказуема, дори за проверяващите. Инспекторите нямат право да извършават контрол по самата електроника на апарата. Те съветват клиентите при съмнение за измама да подадат жалба.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Рени
Коментирай