Бодигардът, който преби ученик в Добролево, бе уволнен

Бодигардът, който преби ученик в Добролево, бе уволнен  | StandartNews.com

Бодигардът, който преби петокласник във врачанското село Добролево, е уволнен, съобщи бТВ. Кметският син, който охранява училището, разтървал боричкащи се деца с бой.

Петокласникът Мирослав е настанен във врачанската болница след побоя. Той се сбил с по-голям ученик заради момиче в двора на училището. Разпрата между децата била между първия и втория етаж. Тогава бодигарда Николай Буковски не издържал на напрежението и си позволил да ги набие.

„Бутна момчето в ъгъла, удари го по главата два пъти и по брадичката и момчето се разтрепери и падна в краката на чистачката", разказва свидетел на боя.

„Учителката по физическо дойде, каза „Глътнало си е езика", дръпна го, аз му дадох вода", каза директорът Тинка Дончева.

Няма опасност за живота на Мирослав. „Той да ни разтърве и не можа, и почна да ме бие у главата отгоре и се помести и някой ме удари отзад с предмет", обясни детето.

Оказва се, че няма видеозапис от камерите в училището, защото стълбите не се наблюдават.

Охранителят е задържан за 24 часа. Неговият баща не пожела да коментира случилото се, само изтъкна пред бТВ, че е дал пари на семейството за лечението на пребитото дете.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай