БЛИЦ: US-рейнджъри с картечница в автобус 76

БЛИЦ: US-рейнджъри с картечница в автобус 76 | StandartNews.com

Софиянец изпрати до агенция БЛИЦ изумителни кадри, от които се вижда как в градския транспорт на София се превозва открито лека картечница. Двама щатски военни са влезли в автобус 76, пътуващ от Плиска към центъра, и най-невъзмутимо са поставили на пода картечница върху поставка. Оръжието е било без калъф или някакви предпазни средства. В автобуса са пътували доста столичани, включително и деца. Виж видеото тук

Ето какво сигнализира още Христо Панайотов: "Вчера, неделя, около 17.30 ч. се качих на рейс №76 от Плиска към центъра. Докато пътувах видях, че в рейса има двама военни с маскировъчни униформи. На единия от тях на ревера бе изписано "US ARMY".

Носеха с тях лека картечница М16. В част от времето докато единия, който очевидно я носеше, си я беше поставил на стойката на земята, за да не му пречи докато си ръфа баничката... След като приключи с храненето, я вдигна, сгъна стойката невъзмутимо и си я взе на рамо. В автобуса имаше и малки деца, както е видно и от видеото. Хората бяха като втрещени... Дали пък усещането за наближаващо военно положение няма да ни изненада преждевременно, макар и да сме все още уж далече от разгръщащите се конфликтни точки?.."

БЛИЦ пита МО и МВР във война ли сме, че да се разнасят свободно оръжия из София? Редно ли е да се паникьосват по този начин нищо неподозиращи хора, които мирно си пътуват в автобусите из столицата, та макар и да сме член на НАТО? Знае ли някой от отговорните власти кои са тези американски военни, които без да им пука от нищо влизат в градския транспорт и тупват по средата оръжието си?

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай