Благотворителен базар в подкрепа на недоносените деца

Благотворителен базар в подкрепа на недоносените деца | StandartNews.com

София. „Подари мъничко вълшебство" е озаглавен благотворителният базар в подкрепа на недоносените деца в България, организиран от фондация "Нашите недоносени деца". Празникът на благотворителността ще се проведе на 1 юни 2014 г., неделя, от 10:00 до 17:00 ч. при Голямата поляна в Южен парк (вход откъм бул. „Гоце Делчев").

Базарът „Подари мъничко вълшебство" ще даде възможност да се почете Денят на детето по един забавен, но и социално отговорен начин – чрез подкрепа на каузата на недоносените деца в България. Ще има много изненади за малки и големи – прекрасни, оригинални, ръчно изработени предмети, красиви и много вкусни сладки и бонбони, книжки за малки и пораснали деца, картички, уникални бижута, сувенири и още много красоти, предоставени от невероятните творци, доброволци към Фондацията.

Всички събрани средства от базара „Подари мъничко вълшебство" ще се изразходват за закупуване на жизненонеобходима апаратура и оборудване за неонатологичните отделения, в които са настанени най-крехките дечица.

До момента Фондацията е направила дарения за над 20 неонатологични отделения в цялата страна, които включват: гнезда за кувьози, перфузори, пулскосметри, кислородни палатки, информационни табла в подкрепа на кърменето (съвместно с Националната Асоциация Подкрепа за Кърмене), завивки, електронни везни.

"Нека заедно да подкрепим бебетата, родени твърде рано и твърде малки! Нека подарим мъничко вълшебство на най-малките и уязвимите", призовават организаторите на благотворителната инициатива.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай