Благодарност и награда за най-голямата кражба на криптовалута

Poly Network позлати хакер

Благодарност и награда за най-голямата кражба на криптовалута | StandartNews.com

Платформата за криптовалута Poly Network, която загуби няколкостотин милиона долара в резултат на хакване , реши да възнагради хакера, предаде Ройтерс .

Poly Network благодари на хакера за хакването на системата и кражбата на 610 милиона долара. Тя му предложи награда от 500 000 долара. В изявлението не се посочва под каква форма ще бъдат изплатени парите. Също така не е уточнено дали хакерът е приел наградата. Платформата нарече крекера "бяла шапка" - така средата на криптовалутата се отнася до "етични" хакери, които извършват престъпление, за да идентифицират кибер уязвимости, а не да крадат пари.

Според изявлението хакерът е върнал активи в размер на 340 милиона долара и е прехвърлил по-голямата част от останалите пари в цифров портфейл, който се контролира от него и Poly Network. Останалото е замразено от блокчейн платформата.

Хакерът заяви, че е извършил атаката за забавление и не е планирал да краде средства. Някои анализатори на блокчейн обаче предполагат, че може да му е било твърде трудно да изпере открадната криптовалута в такъв мащаб, затова е решил да върне открадното.

Poly Network е платформа за децентрализирани финанси (DeFi), която опростява транзакциите peer-to-peer, така че потребителите да могат да прехвърлят или обменят жетони между различни блокчейн. Мрежата обяви хака във вторник, 10 август, но съобщи на следващия ден, че хакерите са започнали да връщат конфискуваните цифрови монети.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай