Петък,

Бивш царист поема Агенцията по храните

От: Failed to load user -
2392
Бивш царист поема Агенцията по храните
A
A
A

София. Премиерът Пламен Орешарски издаде заповед за назначаването на проф. Пламен Моллов за изпълнителен директор на Българската агенция по безопасност на храните по предложение на министъра на земеделието и храните проф. Димитър Греков.

Пламен Моллов е шеф на Националната лозаро-винарска камара и бивш депутат от НДСВ. В рамките 39-ото и 40-то Народно събрание Моллов беше председател на парламентарната група на царската партия, както и председател на земеделската комисия в Народното събрание.

Моллов е инженер-технолог от Висшия институт по хранителна и вкусова промишленост – Пловдив. Специализирал е в Института по физикохимия при БАН, Изследователския институт по вина и напитки – Гайзенхайм, Германия, Университета в Гент, Белгия, Аграрния университет във Вагенинген, Холандия, Университета в Бърнемът и Университета в Гримсби, Великобритания. От 1997 г. притежава научната степен доктор, а от 2009 г. е професор.

Трудовата си кариера започва като технолог в ТК „Балкантурист" и в Научно-изследователския център при ВИХВП – Пловдив. Бил е народен представител в 39-ото и 40-ото Народно събрание. От 1987 г. е преподавател в Университета по хранителни технологии в Пловдив, където в момента е ръководител на катедра „Консервиране и хладилна технология". От 2007 г. е председател на Управителния съвет на Националната лозаро-винарска камара.

Досегашният изпълнителен директор на БАБХ Венцеслава Тасева – Соколова е преназначена като заместник изпълнителен директор на агенцията.


Всички новини от категория Любопитно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички