Битото дете има и стари хематоми, все още е с опасност за живота

Инцидентът е станал в апартамент в столичния квартал "Зона Б19"

Битото дете има и стари хематоми, все още е с опасност за живота | StandartNews.com

Тригодишното дете, което бе прието в болница снощи след тежък побой, е оперирано и все още е с реална опасност за живота. Това заяви пред журналисти говорителят на УМБАЛСМ "Пирогов" Мария Пойразовa. Тя заяви, че момченцето освен нови има и стари хематоми, съобщава още "'Фокус".

"Детето е докарано снощи от екип на Спешна помощ. Има голям мозъчен хематом, с контузия и компресия на мозъка. Детето е оперирано по спешност през нощта и в момента е настанено в реанимация. Състоянието му е много тежко. По долните и горните крайници, както и в областта на шията и главата, също има хематоми. Част от тях са нови, но част от тях не са", заяви говорителят на "Пирогов".

На въпрос дали нараняванията свидетелстват за системно малтретиране на детето, тя отговори: "Няма как да кажем дали е така. Има си компетентни органи, които могат да го направят. Нашият екип просто констатира, че детето има хематоми, които са нови и такива, които са от предишен период от време".

Пойразова посочи, че на този етап все още съществува реална опасност за живота на детето. "Операцията е направено по спешност още снощи, веднага след постъпването му, от дежурен екип от неврохирурзи", посочи още Пойразова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай