Бг звезди свалиха тарифите заради Ковид

Ето по колко прибират родните певци по време на пандемията

Бг звезди свалиха тарифите заради Ковид | StandartNews.com

Пандемията от Ковид-19 нанесе тежък удар както на световния, така и на родния шоубизнес. Зали и клубове бяха затворени месеци наред, а когато отвориха, бяха поставени ограничения върху броя на зрителите, допускани в затворено пространство. Вследствие на всичко това хонорарите на родните певци за участия на живо рязко спаднаха. 

Поп кралят Васил Найденов, който е сред най-търсените изпълнители, е започнал да прибира едва половината от обичайната си тарифа, предаде столичен всекидневник. Кеца сега взимал "само" 10 бона, вместо 20 хиляди, както е свикнал. Примата на бг попа Лили Иванова била готова да смъкне цената си на 30, дори на 15 хиляди, имайки предвид, че в нормални обстоятелства би прибрала 50 хиляди лева за концерт. Колежката й Йорданка Христова пък в момента се примирявала със скромните 5600 лева - обикновено 7 бона са й в кърпа вързани. Друга грандама - Силвия Кацарова, в тези сложни времена приемала да пее срещу 5 хиляди, докато преди е прибирала по около 8 бона на участие. Марги Хранова пък таксувала по 4 хиляди за едночасова изява, вместо обичайните 5 хиляди.

Младите звезди - Тита, Гери Никол, Сузанита - въпреки че се договоряли директно с клубните мениджъри за своите хонорари, не могат да си позволят да искат над 5 бона.

В поп фолк средите положението не е много по-различно. Галена, Софи Маринова, Преслава, Емилия, Емануела и Анелия са най-търсените изпълнителки в момента. В нормални обстоятелства те биха могли спокойно да искат по 15 бона за участие, но сега са принудени да се съгласят и на половината от това. Азис си остава кралят на жанра и все още е най-търсеният певец. След него са Папи Ханс, Тони Стораро, Фики Стораро, Константин и Милко Калайджиев. Но и мачовците са се принудили да свалят исканията си на половина, като Стораро младши бил готов да пее и за по-малко.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай