Без опасност за живота на прегазените от ТИР в Лом

Без опасност за живота на прегазените от ТИР в Лом | StandartNews.com

Няма опасност за живота на прегазени от ТИР в ломския кв. „Младеново". Това съобщи пред "Дарик" директорът на болницата в града д-р Георги Савков.

Припомняме, че вчера тежкотоварният камион се вряза в къща и на място загина мъж на 33 г. други 8 души са ранени. Най-тежко е състоянието на съпругата на загиналия, която е извадена изпод гумата на тежкотоварния камион. Тя е със счупено бедро и й предстои операция, уточнява лекарят.

Участъкът, в който става инцидента, е стръмен и със завои, в по-голямата си част пътната настилка е паваж. Хората в квартала настоят оттам да не преминават ТИР-ове, за да бъдат избегнати подобни случаи за в бъдеще. Плашат и с протест, ако общинарите не вземат бързи мерки.

Очаква се в сряда Общинският съвет на Лом да се събере на извънредна сесия, на която да бъде обсъден тежкия инцидент. Кметът на града Пенка Пенкова настоява за среща с премиера и министъра на регионалното развитие. Тя ще поиска и помощ за хората, живеещи в къщата, която бе разрушена от тежкотоварния автомобил. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай