Събота,

Без хартиени листовки за шофьорите

От: Администратор -
3216
Без хартиени листовки за шофьорите
A
A
A

Въвеждаме 100% електронно изпитване, каза Цветелин Цветанов

Краят на хартиените листовки на теоретичните изпити за шофьори настъпва още след седмица. Това обяви новият шеф на Автомобилната администрация Цветелин Цветанов пред "Стандарт". По думите му хартиените листовки се премахват напълно една година предсрочно. "Въвеждаме 100-процентово електронно изпитване", категоричен бе новият шеф на ДАИ.

Листовките ще бъдат качени в електронен вариант, а изпитващите ще разполагат с таблети. Кандидат-шофьорите просто ще отбелязват пред тях отговорите и още на момента след попълването на въпросника ще е ясно дали са отговорили правилно.

За любителската категория В се попълват две листовки от по 30 теоретични въпроса, а допустимите грешки са 5.

"Теоретичните изпити за придобиване на правоспособност за управление на МПС да бъдат 100% електронни, като практиката показва, че повечето кандидати имат желание да се явяват на електронни листовки - на таблети", подчерта Цветанов. Целта на въвеждането на електронни листовки е да се пресекат опитите за измама, а и за удобство на кандидат-шофьорите. При хартиените курсистите често имат възможност да отбелязват с химикал отговорите си на вече предварително попълнени с молив листовки и така чрез измама да изкарват изпита.


Всички новини от категория Любопитно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички