Без братска война на балотажа в с. Блатска

Без братска война на балотажа в с. Блатска | StandartNews.com

Краят на изборния ден в хаджидимовското село Блатска сложи и точка на братската война за кметския стол в населеното място межу 58-г. Иляз Ибишев и 2 години по-малкия му брат Сабахтин. По-големият от двамата, който преследва четвърти пореден мандат, получи най-голяма подкрепа от съселяните си и отива на балотаж. По-малкият пък остана на последното четвърто място сред кандидатите за кметския пост със само 45 гласа.

„Народът е свикнал да го мачкат. Исках да им дам алтернтива, да променя нещата, но не се получи. Няма да давам подкрепата си за никой от двамата на балотажа. Хората сами да преценят за кого ще гласуват. Не ми е било детска мечта да ставам управник. От земеделието печеля повече, не се плаша от работа. Ако брат ми спечели тази неделя, ще го поздравя, въпреки всичко си оставаме братя", сподели ден след изборите Сабахтин. За Иляз своя вот дадоха 160 избиратели от малко над 370 действителни бюлетини, което е над 40% подкрепа. Втори е кандидатът на БСП Айфер Якуб със 115 гласа.

„Олекна ми, че няма да съм на балотаж с брат ми. Знам, че няма да ме подкрепи. Но това си е негов избор. Няма да се караме. Изборите минават, ние си запазваме уважението между нас. Вярвам в победата, но е необходима мобилизация до балотажа", сподели Ибишев, който досега винаги е бил кандидат на ДПС. Сега има рамо и от НДСВ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай