bet365 иска лиценз за онлайн залагания

bet365 иска лиценз за онлайн залагания | StandartNews.com

София. Глобалният портал за онлайн залагания bet365 кандидатства за лиценз за организиране на онлайн залагания в България, казаха за "Стандарт" от Държавната комисия по хазарта. Така скоро у нас ще бъде издадено 11-ото разрешение за легално организиране на хазартни игри чрез интернет. Засега издадените лицензи са едва 10 на името на 7 юридически лица. В резултат на това любителите на залозите имат легален достъп от територията на страната до сайтовете eurobet.bg, novabet.bg, eurofootball.bg, betfair.com, pokerstars.bg, toto.bg и efbet.com.

Припомняме, че новият Закон за хазарта задължи всички организатори на хазартни игри чрез интернет да имат лиценз за извършването на тази дейност в рамките на България. В резултат на това достъпът от български IP-та до над 100 сайта за залагания без лиценз беше филтриран. Въпреки това и към днешна дата в интернет лесно могат да се открият заобиколни начини за достъп до най-популярните сайтове за залагания, попаднали в "черния списък" с филтрирани портали. На фона на това в брой 32 на Държавен вестник бе обнародвана нова инструкция, насочена към собствениците на игрални зали у нас. Според новите текстове тези помещения нямат правото да носят никакво друго наименование различно от "Игрална зала за хазартни игри".

Игралните зали трябва да сложат табела непосредствено до главния вход на помещението, на която трябва да е изписано наименованието на юридическото лице, развиващо хазартния бизнес, търговското име на залата и данни за контакт с ДКХ. Тези текстове идват в отговор на зачестилата практика игралните зали да хитруват и да поставят надписи, наподобяващи "Казино", въпреки че по закон нямат такова право.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай