Беднякът милионер се захваща с овце

Плаща лекарствата на съселяните и закуските на децата

Беднякът милионер се захваща с овце | StandartNews.com

От гръцки джакпот или пък по друг начин, но нашият Селим вече не е бедняк, а богаташ. При това щедър към бедните. В това са категорични жителите на хасковското село Криво поле, което се сдоби с най-одумвания циганин в държавата. Според огласената по медиите версия техният земляк Стоян Трекелиев-Селим ударил 7 млн. евро, докато бил на просия в южната ни съседка. Съвсем като в холивудски сценарий късметлията купил щастливия фиш с 1,5 евро - остатък от дадена му милостиня за храна. Съдбата зарадвала нашенеца в средата на септември, докато си вадел хляба в малкото гръцко селище Като Неврокопи, съвсем близо до ГКПП Илинден. Много от хората в Криво поле обаче гневно отхвърлят тото версията за Селим. Според тях 40-годишният мъж никога не е просил, а дълги години е припечелвал като пастир край Драма.

Замогнал се с труда си и сега решил да направи жест към бедните си съселяни.
Бабите в Криво поле са най-словоохотливи за мистериозния Селим. "Хубав човек е. Като се върна с милионите, направи добрини за нас. На цялото село раздаде пакети с брашно. И аз се записах, ама докато дойде моят ред, брашното свърши", разказва 80-годишната баба Тонка. "Не се безпокой, бабо, пак ще докарам. Другият път от теб ще започнем раздаването", успокоил я тотомилионерът. Иначе цялото село знае, че новоизлюпеният богаташ си е купил къща за 80 бона на пъпа на Криво поле, както и джип. "Ей там е новата му къща", посочва баба Тонка измазана в бяло двуетажна сграда, опасана с висока ограда и накичена с камери за видеонаблюдение. Старицата обяснява, че Селим си я купил преди месец от братя мелничари от Хасково. От тях напазарувал и брашното, което раздал в махалата.

Друга съседка на милионера пък се похвали, че Селим осребрявал и рецептите за лекарства на съселяните си. "Всеки, който има нужда от нещо, отива при него. Ако лекарствата струват 100 лв. - хоп и той ги дава, ако са 200 лева - хоп пак дава!", ръкомаха кривополката и допълва: "Заслужава. Нека да има милиони. Само беля да не му докарат! Дано е жив и здрав, защото е добър милионер, не от лошите!".

Селим даже платил в селския магазин сутрешните закуски на децата.

Други кривополци пък разказаха, че е дал и за обяда в училището в с. Малево, където синът му Стоян е второкласник.
Версията обаче бе отречена от помощник-директора на школото Румяна Делчева. "Не се интересуваме откъде идват парите на родителите на нашите ученици", каза тя по повод милионите на Селим. Делчева знаела само, че родителите на момчето ходят от години на работа в Гърция.

Днес стана ясно и че Селим вече си е наел адвокат, който да движи делата му.
Съселяните му твърдят, че още щом си пристигнал в България, купил няколко трактора и друга земеделска техника. Вече е наел и земя. Чули, че наплатил и за голямо стадо овце. "Ще става фермер нашият милионер! Може да си вземе шапката и да отиде в която си иска държава по света да живее, може до края на дните си да не работи, а той със земята ще се бори и в миризливите кошари ще влиза!", донякъде с насмешка, донякъде с недоумения коментират решението на Селим някои от съселяните му. Всички до крак обаче са категорични, че освен с новата си къща и една-две коли милионерът не се е променил и на косъм отпреди. Ходел си със старите дрехи и дори си свивал саморъчно, както преди, цигари с нарязан тютюн.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай