Бебе в гипс след масаж в Кюстендил

Жорко е с два счупени крака, семейството вини рехабилитатор в болницата

Бебе в гипс след масаж в Кюстендил | StandartNews.com

Бебе от Кюстендил лежи с две гипсирани крачета. Крачетата на малкия Жорко са счупени в коленете. Кошмарната случка сподели във Фейсбук бабата на малкото момченце Любка Станоева. Внучето й Георги Георгиев Кръстанов е на 1 г. и 3 месеца. Жорко е роден с проблем, мускулите на крайниците му са супер стегнати и се налага ежедневна рехабилитация, за да проходи. След раждането му семейството го водело на сеанси в София. Парите им обаче свършили и прибягнали до услугите на филиала на "Специализирани болници Рехабилитация - Национален комплекс" ЕАД в Кюстендил. Така, според Любка, на 27 септември 2013 г. Жорко се оказал със счупени крачета след сеанса си със Слава Ботева.

Бабата твърди, че тя е проявила насилие спрямо бебето. Специалистката по здравни грижи отначало отричала това да е станало по нейна вина. Според обясненията й виновна била майката на Жорко, която не искала да признае от страх пред съпруга си. "По случая в болницата вече е започнала проверка", увери зам.-директорът д-р Евтим Четирски. Той се ангажира в понеделник да даде повече информация както за това, което е станало, така и за мерките, които ще се предприемат.

Семейството на Жорко обмисля да съди рехабилитаторката. "Не трябва да се допускат такива некадърни хора на работните места!", категорична е бабата, която работи като пом.- възпитател в детска градина, но е в отпуск по майчинство и се грижи за Жорко. Мъникът ще остане в гипс за 2 седмици и след това ще му е нужно раздвижване, за да може отново да си продължи рехабилитацията. Майка му чака второ бебе, а баща му получава минимална работна заплата, споделя бабата. Затова и съпричастни с драмата на семейството вече са предложили на страницата й във Фейсбук да стартира кампания за набиране на средства за Жорко.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай