Неделя,

БДЖ пуска допълнителни 170 вагона по празниците

От: Failed to load user -
1456
БДЖ пуска допълнителни 170 вагона по празниците
A
A
A

Пускат и около 20 извънредни автобуса от Централна автогара София за днес и утре

Общо 170 допълнителни вагона ще бъдат пуснати към 139 влака, пътуващи по основните направления в страната, в празничните дни по повод Международния ден на труда и Деня на храбростта (Гергьовден), съобщиха от холдинг „Български държавни железници".

Така ще бъде осигурено удобното придвижване на клиентите през периода от 30 април до 6 май включително.

Допълнителните вагони ще са по най-натоварените направления. Това са допълнително 12 500 места по най- натоварените линии от София – Варна, Бургас – Русе и обратно за периода от 30 април до 7 май, уточни Георги Георгиев - ръководител сектор „Оперативен" в БДЖ. При нужда железниците имат готовност да осигурят още допълнителни места за пътуващите.

С увеличени състави през празничните дни ще се движат общо 26 бързи влака със задължителна резервация и 113 бързи влака.

От БДЖ напомнят на своите клиенти, че при закупуване на билети за отиване и връщане, могат да ползват от 10 до 30 на сто намаление от редовната цена на билета в зависимост от различните търговски оферти на дружеството.

Клиентите на БДЖ могат да получат подробна информация за свободните места във влаковете през празничните дни от служителите на гишетата „Информация" и билетните каси в железопътните гари и бюра в страната.

Ще бъдат пуснати и около 20 извънредни автобуса от Централна автогара София за днес и утре, каза за "Фокус" Галя Топалова, председател на Националното сдружение на автобусните превозвачи в България (НСАБ).

„Автобусите ще бъдат пуснати по направления: Варна, Бургас, Силистра, Русе, Велико Търново, Плевен, Пловдив", каза тя. „Има достатъчно билети. Напливът от пътници е значително по-малък, в сравнение с великденските празници. Отчетен е по-голям пътникопоток към чужбина. Може би заради лошото време, пътниците са предпочели Гърция, Турция и т.н. Другата причина са, може би, много насъбрали се празници, и икономическото състояние. Има билети и за направленията до чужбина. Очаква се утре сутринта да има по-голям наплив, но не чак толкова голям, че да има нужда от допълнителни 100 или 200 автобуса. В сравнение с миналата година, също е отчетен спад, като може би отново това се дължи на многото струпани празници (все пак - преди една седмица свършиха предишните празници). За Великден имаше значително по-голям наплив, сега няма отчетен голям пътникопоток", обясни Галя Топалова.


Всички новини от категория Любопитно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички