Бдителен британец откри нашата Ана (ОБЗОР)

Разпознал българката по снимка и я закарал в полицията

Бдителен британец откри нашата Ана (ОБЗОР) | StandartNews.com

Бдителен жител на Острова откри изчезналата българка Ана и я отведе в полицейския участък. "Имам удоволствието да потвърдя, че Ана е в безопасност и е добре", заяви вчера шефът на регионалната полиция на графство Лестършър инспектор Саймън Престън, цитиран от английски издания. Предстоят разговори с униформените, за да се разбере какво точно се е случило с момичето.

15-годишната българка Ана Симеонова, която изчезна във Великобритания преди 12 дни, е била отведена в полицейски участък в събота вечерта. Гражданин видял на гарата в Лестър постер, призоваващ всеки, който знае информация за изчезналото момиче, да я съобщи. 29-годишен мъж остава под гаранция във връзка със случилото се.
Ана Симеонова изчезна безследно във Великобритания на 25 март. Тя излязла от вкъщи, за да купи хляб от близкия до дома й магазин. За последно Ана била видяна в град Лестър в Централна Англия в района на Лий съркъл в 6.30 ч сутринта.

Близките на изчезналата девойка подозираха, че

тя е напуснала по собствено желание

жилището си. Преди няколко дни бащата Асан Сали Мехмедов отправи призив тя да се върне вкъщи в специално послание, разпространено чрез британските медии. Той казва: "Ана, не си загазила. Моля те, прибери се. Обичаме те и ни липсваш". Това негово изявление предизвика съмнението, че момичето може и да е избягало след конфликт с родителите си. "Ана може да е напуснала дома си по собствена воля, но разглеждаме и възможността да е намесена трета страна", обясни още тогава шефът на регионалната полиция на графство Лестършър инспектор Саймън Престън.
Според някои лансирани след изчезването на Ана версии тя е била отвлечена или се е загубила. Близките й били разтревожени, тъй като българката не може нито да говори, нито да чете на английски, а само на полски и турски. Симеонова пристигнала на Острова от Полша преди 5 седмици. Семейството й живее в квартал "Лий Съркъс" на Лестър отскоро. Ана е записана в местното училище, където трябва

да започне да учи от есента

Британската полиция благодари на гражданите за съдействието по време на издирването на момичето. "Ние оценяваме високо разбирането на обществото, докато провеждахме сериозно разследване в града и около него както през деня, така и през нощта", заяви инспектор Саймън Престън. "Разбираме, че пътните ни проверки, чукането по вратите на хората и посещенията в местни магазини може да са създали известно неудобство. Но основният ни приоритет беше да опитаме да открием Ана жива и здрава възможно най-скоро. Сега ще отделим известно време да разговаряме с нея, за да установим какво се е случило в последните десет дни", допълни той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай