БЧК се изтегля от Мизия

БЧК се изтегля от Мизия | StandartNews.com

София. От днес БЧК изтегля хората си. Това съобщи бТВ и уточни, че трите пункта за храни и препарати в града затварят врати.

Помощите вече са изчерпани и хората се притесняват как ще оцеляват оттук нататък.

Голяма част от възрастните, които все още живеят на целевите условия, са разчитали до голяма степен на грижите на доброволците от Червен кръст.

„Това, което за последно днес сме взели, сухари, бисквитките и консервите", обясни снахата на баба Иванка- Йовка Пировска. Нейната свекърва смята, че е по-добре да умре, отколкото да живее в мизерията след потопа.

„Изтегляме пунктовете на БЧК от град Мизия, защото даренията и помощите към този момент се изчерпаха", обясни ръководителят на БЧК – Враца Гергана Михалчева.

По-рано днес кметът на Община Мизия д-р Виолин Крушовенски изпрати писмо до министъра на отбраната Велизар Шаламанов, в което изказва благодарност за оказаната помощ на населението. Припомняме, че много военнослужещи отидоха в бедстващия район, за да окажат помощ на пострадалите.

„От името на гражданите на Община Мизия и от свое име изказвам огромна благодарност за бързата, своевременна и професионална помощ при овладяване на бедствената ситуация и отстраняване на нанесените поражения от природното бедствие", пише градоначалникът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай