БЧК организира празник по повод Световния ден на бежанеца

БЧК организира празник по повод Световния ден на бежанеца  | StandartNews.com

София. Бежанско-мигрантската служба на Българския Червен кръст организира празник на открито по повод Световния ден на бежанеца. Той ще започне в 11, 00 часа, на голямата поляна откъм бул. „Гоце Делчев" в Южния парк, съобщиха от пресцентъра на БЧК. На събитието ще присъстват представители на бежанските и мигрантски общности в България. Те ще представят културата, изкуството и бита на своите народи, ще изработват ръчно произведения на изкуството.

На празника ще има много забавления за бежанците, например специалната сцена, на която всички ще могат да танцуват и пеят различни национални танци и песни. Деца-бежанци, танцов състав от Националния дворец на децата, Коцето Калки, Теди Георгиев и Ева, Петя Буюклиева, Боби Шоу и Шехеразада ще участват в програмата на концерта, съобщиха от БЧК.

Празникът се организира с подкрепата на представителството на Върховния комисариат за бежанците към ООН, Държавната агенция за бежанците и Съвета на жените бежанки. 20 юни е Световният ден на бежанеца. Тогава почитаме е силата и издръжливостта на повече от 45 милиона хора около света, които са били принудени да напуснат домовете си поради войни и гонения, съобщават от агенцията на ООН за бежанците (ВКБООН).

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай