Баткото става родител на малкия Иван след трагдията в Горни Лом

Баткото става родител на малкия Иван след трагдията в Горни Лом | StandartNews.com

Видин. Големият брат Павел Георгиев става родител на малкия – 5-годишния Иван от село Средогрив, съобщи директорът на областната служба за социално подпомагане във Видин Венци Пасков. Двамата загубиха родителите си при трагедията, която се разигра на 1 октомври в завода за боеприпаси в село Горни Лом.

Социални работници са разговаряли с 21-годишния Павел и са се убедили, че той може да се грижи за малкия си брат. В момента работи и има доходи. Павел и баба му, майката на баща му Иван, ще получат еднократна помощ от 325 лв. Братът-родител ще получава и детските надбавки за малкия Иван. Иван ще получи и наследствена пенсия.

С решение на МС семействата на загиналите ще получат по 10 000 лв. Общината в Чупрене реши да ги подпомогне с по 2500 лв. Тя ще ги снабди и с дърва за зимата безвъзмездно.

Общината в Чупрене е разкрила дарителска сметка за пострадалите семейства. Много благодетели от страната са поискали сметка само за двамата сираци, тъй като искат да дарят средства за тях. Видинската митрополия също започна набиране на дарения за семействата на загиналите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай