Баща издаде майката на пушещите хлапета

Геновева искала да ядоса таткото, може да й отнемат родителските права

Баща издаде майката на пушещите хлапета | StandartNews.com

София. Майката, дала на невръстни деца да пушат и заснела "геройството" си в социалните мрежи, е задържана в столичното 5-о РПУ за 24 часа, научи "Стандарт". Жената се казва Геновева и всъщност е майка само на едното хлапе. Другото е неин племенник. Разкриването й станало, след като бащата разпознал отрочето си и се обадил на телефон 116 111. На него отговарят експертите на Държавната агенция за закрила на детето. Те веднага информирали Агенцията за социално подпомагане, която заедно с полицията се заема със случая.

Родителите на детето са разведени, като родителските права са присъдени на бащата. Той живее в Ботунец заедно с майка си и баща си, които също се грижат за малчугана. Клипчето с пушещите хлапета, потресло всички, които са го гледали в социалните мрежи, е заснето в дома на бащата. По това време майката била на гости, за да види сина си. Други възрастни не са присъствали на срещата.

"Няма необходимост двете деца да бъдат извеждани от дома им. В случая проблемът, т.е. майката, е изолиран", коментира за "Стандарт" шефът на Агенцията за социално подпомагане Ивайло Иванов. Все пак децата са насочени към социален работник, който провежда разговори с тях и с другите им роднини. "Ако се наложи, може да се включи и психолог", обясни Иванов.

Първоначално майката е обяснила пред полицията, че много съжалява за постъпката. И че няма обяснение защо го е направила. Допуска се, че по този начин е искала да ядоса бившия си съпруг. "Много е вероятно да й бъдат отнети родителските права", допусна още Ивайло Иванов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай