Барети тарашат имоти на Иво Гела и Шванца (ОБЗОР)

Барети тарашат имоти на Иво Гела и Шванца (ОБЗОР) | StandartNews.com

Два буса с маскирани се изсипаха пред блока на Иван Боксьора във Варна

Барети с качулки обискираха офиси на Иво Иванов-Гела и къщата на бащата на Николай Иванов-Шванца във Варна. Първа мишена на спецчастите е бил домът на Радко Иванов-Радул. Около 6 часа сутринта вчера баретите нахлуха в жилището му на улица "Нарцис" в Цветния квартал. Шванца го нямало, а Радул бил с 9-годишния му син. Дядото веднага прибрал внука си в друга стая. Къщата е обискирана заради сигнали, че Шванца ръководи организирана престъпна група за разпространение на кокаин, съобщи Блиц.

Бащата е собственик на една от най-големите дискотеки в Златни пясъци. Шванца пък стана известен покрай връзката си с Мая Илиева. Полицаи с автомати претърсиха и офисите на сочения за бос на наркомафията в морската столица Иво Иванов-Гела, който отдавна живее в чужбина. Преди смъртта на боса на ВИС, Георги Илиев, Гела се славеше като един от неговите най-приближени хора. Твърди се, че освен с наркотици се е занимавал и с търговия на петрол. По-късно Гела се изнесе от страната и според различни източници, се занимава с легален бизнес в страните от ОНД. Два буса с маскирани се изсипаха и пред блок 11 във варненския квартал "Владиславово". Според очевидци баретите са обискирали дома на Иван Боксьора.
Екип на "Стандарт"

"Задържаме едни хора, търсим едни неща, но ще говорим, когато има яснота", каза за акцията премиерът Бойко Борисов, който бе във Варна. За масираната полицейска акция потвърдиха и от областната дирекция на МВР. "Текат полицейски проверки из целия град. Временно е изграден контролнопропускателен пункт в началото на Аспарухов мост в посока Бургас. Има пост на жандармерията и на пътя за "Виница", заяви Ивана Милева от ОД на МВР - Варна. В късния следобед част от КПП-тата бяха вдигнати.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай