Българка представя народни галоши по света

Българка представя народни галоши по света | StandartNews.com

Мариела Скендерова е дизайнер на декорирани гумени галоши. Обувките ѝ са толкова оригинални, че неотдавна я канят да представи творенията си на Седмицата на модата в Бостън.

Нестандартната идеята ѝ хрумва преди години, когато забелязва галоши в итнересни цветове на сергия на столичен пазар. Купува няколко чифта, които декорира за приятелки. Подаръците ѝ предизвикват истински фурор. Много скоро след това декорирането на гумени галоши се превръща в нейно основно занимание, разказа дизайнерката в студиото на „Тази неделя" по bTV.

Като естествено продължение на нестандартните обувки се появяват и впечатляващи чанти, които също са направени от нестандартни материали – дърво, пластмаса, кожа.

Мариела получава покана за участие в Седмица на модата от група американци, които се занимават с откриването на нови таланти. Предоставят ѝ избор между Ню Йорк, Лондон и Бостън, като тя се спира на третия вариант заради повечето време, което има за подготовка.

Разказва, че колекцията, която представя, се приема добре и вече има интерес от търговци и хора в бизнеса.

Описва продукта си като „обувки за щастливи хора", защото само освободените психически хора биха оценили закачката в гумените галоши. Мечтае за верига магазини по света.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай