България върна на Турция двама кюрдски сепаратисти

България върна на Турция двама кюрдски сепаратисти | StandartNews.com

Двама мъже, заподозрени в участие в терористична групировка в Турция, са заловени в България и предадени на турските власти през границата при Капитан Андреево – Капъкуле. Това съобщава БГНЕС.

Турските медии не съобщават кога точно мъжете са избягали от крайграничния град Къркларели /Лозенград/, както и датата на залавянето им.

Р.И. и С.К. са членове на крилото на считаната за терористична организация ПКК – КСК /Koma Ciwaken Kürdistan – Съюз на кюрдските общности с лидер Мурат Карайълан, в когото заточеният на остров Имралъ Абдуллах Йоджалан вижда премиера на държавата Кюрдистан, б.а./. Двамата са преминали незаконно през българо-турската граница, но не става ясно къде в България са се укрили. Екипите на жандармерията и полицията в Къркларели /Лозенград/ са провели съвместна операция по издирването им, а българските власти са ги предали обратно вчера, се казва в статия на в-к „Йени шафак" от днес.

Терористите са преминали медицински преглед в държавната болница в Къркларели /Лозенград/, след което са отведени за разпити в дирекцията на полицията, пише „Haberler.com".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай