България осъди стрелбата в Орландо

България осъди стрелбата в Орландо  | StandartNews.com

Трябва да се замислим в какъв свят живеем, каза посланикът на САЩ

Премиерът Бойко Борисов още вчера е изпратил съболезнователна телеграма за кървавата драма в Орландо където загинаха 50 души, а други 53 бяха ранени, стана ясно на откриването на реконструираната компресорна станция "Петрич".

Президентът Росен Плевнелиев също поднесе съболезнования за жертвите на атентата и изрази надежда за скорошно възстановяване на ранените.

„Новината за стрелбата в Орландо, довела до трагичната смърт на невинни граждани и до десетки ранени, дълбоко ме потресе и наскърби.

Република България остро осъжда подобни актове на насилие и прояви на омраза, които са абсолютно недопустими и не могат да бъдат оправдани по никакъв начин.

В този труден за Съединените щати момент бих искал да изразя моите и на българския народ най-искрени съболезнования и съчувствие към семействата и близките на загиналите, както и да пожелая скорошно възстановяване на всички пострадали", се казва в съболезнователната телеграма на българския президент до президента Барак Обама.

Инцидентът в град Орландо е голяма трагедия, каза посланикът на САЩ Ерик Рубин в Петрич. По думите му, трябва да се замислим в какво общество живеем и какви законови промени трябва да бъдат извършени, за да се осигури безопасността на обществото.

Политици и общественици от цял свят осъдиха зверския терор. Подробности ТУК

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай