Баба и внучка във война за наследството на Елвис

Пресила Пресли не се отказва от претенциите си за "Грейсленд"

Баба и внучка във война за наследството на Елвис | StandartNews.com

Истинска война за наследството на Елвис Пресли се води 46 години, след като Кралят на рокендрола си отиде от този свят.

Вдовицата му Пресила Пресли не се отказва от амбицията си да сложи ръка върху легендарното имение "Грейсленд" в Мемфис, щата Тенеси.Любимото място на Краля се превърна в поклонническо за феновете му

Пресила най-после е успяла да постигне компромис за завещанието на покойната си дъщеря - Лиса Мари. Вдовицата оспорваше последната воля на Лиса, тъй като не бе включена в нея, предаде АФП, като цитира адвокатите й, съобщи БТА.

Лиса Мари Пресли, която е единствена дъщеря на Елвис, имаше собствена музикална кариера.Тя почина от сърдечен удар на 12 януари, на 54-годишна възраст.

Приживе Лиса Мари контролираше "Грейсленд".

През 2010 г. певицата беше включила майка си Присила в завещанието, но през 2016 г. промени документа в полза дъщеря си, актрисата Райли Киоу.

Присила Пресли оспорва тази промяна през януари. Защитата й твърди, че Пресли е открила промените едва след смъртта на дъщеря си и поставя под съмнение автентичността на подписа на Лиса Мари Пресли.

Ронсън Шамун - адвокат на вдовицата, обяви вчера пред съдия в Лос Анджелис, че е постигнат компромис. Не бяха съобщени подробности какво са се споразумяли."Семействата са доволни", заяви той извън съдебната зала.

Според Шамун всички засегнати са "обединени, заедно и развълнувани за бъдещето".

Внучката на Елвис - Райли Киоу също е доволна от прекратяването на съдебния спор, обясни нейният адвокат Джъстин Голд.

Присила Пресли, която сега е на 77 години, се развежда с Елвис през 1973 г. след шестгодишен брак.

"Искам да уточня, че никога не са предприемани правни действия срещу любимата ми внучка", казва вдовицата в изявление, разпространено чрез нейния агент.

"Като семейство сме доволни, че решихме този въпрос заедно", добави тя и призова да се уважава "личното пространство" на фамилията, "докато скърбим за Лиса Мари".

Освен 33-годишната Райли Киоу, Лиса Мари Пресли има и две близначки Харпър и Финли Локууд, припомня АФП, цитирано от БТА.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай