Атака иска общинска оставка заради протестите в София

Атака иска общинска оставка заради протестите в София | StandartNews.com

София. Атака настоява за обяснение от Столичната община и оставка на административен директор заради допускането на нерегламентиран протест пред централата на партията в неделя. Активисти на партията се събраха пред сградата на общината с настояване да получат обяснение и се срещнаха със зам.-кмета Мария Бояджийска, която в момента е изпълняващ длъжността.

От партията поискаха оставката на Красимир Димитров, директор на "Обществен ред и защита при бедствия". Той бил в отпуска.

„Когато Атака прави митинги, ние сме с точно очертани маршрути и крачка не ни дават да мръднем. Затова ще искаме обяснение от Фандъкова - защо покровителства нарушенията на закона. Имаме информация, че това е поръчка на ГЕРБ, целият този цирк, уж протест, насочен неясно срещу какво, всъщност е срещу Атака", обяви лидерът Волен Сидеров.

Той обясни, че има копия от документи, които показват, че нямало такъв маршрут около централата на партията на ул. „Врабча" 1.

„Оказа се, че г-жа Бояджийска, която и в момента изпълнява длъжността кмет, тъй като Фандъкова се оказа в отпуска, не знае какво се е случило вчера. За нас това е изключително фрапиращо, за нас това е престъпно бездействие на служебно лице и ще търсим отговорност, включително и със сигнал до прокуратурата", каза още Сидеров.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай