Астронавт от Аполо-14: Видях извънземни!

До смъртта си Едгар Мичъл твърдеше, че срещите с НЛО се крият от властите

Астронавт от Аполо-14: Видях извънземни! | StandartNews.com
  • На 5 февруари се навършват 50 години от успешното кацане на Луната
  • До смъртта си Едгар Мичъл твърдеше, че срещите с НЛО се крият от властите

На 5 февруари се навършват 50 години от успешното кацане на Аполо 14 с астронавтите Алън Шепърд и Едгар Мичъл на Луната. Това е третата мисия, с която хора стъпват на естествения спътник на Земята. Целта е да се извършат много опити и изследвания, които не са направени с Аполо 11 и 12. Успехът на мисията е доста важен след като на предната - Аполо 13, възникна проблем, който не позволи кацане на Луната и застраши живота на астронавтите.

Аполо 14 е осмата пи-лотирана мисия от програмата Аполо, като екипажът й е в състав Алън Шепърд, Едгар Мичъл и Стюард Руса.

Кошмар и с Аполо 14?

Мисията е изстреляна от Земята на 31 януари 1971 г. На четвъртия ден от полета телеметричната информация показала, че една от батериите на излетната степен на лунната кабина е с напрежение, по-ниско от номиналното. Астронавтите преминават в лунната кабина за проверка на батерията, но по-нататъшен спад в напрежението няма. Направено е заключението, че неизправен е само един елемент от батерията.Ръководителите на полета вземат решение да се извърши прилуняване, ако не възникнат нови проблеми с батерията.

Това бе дълъг път, но ето, че сме тук!

Кацането на Луната се извършва на 5 февруари 1971 г. в 9 часа, 18 минути и 13 секунди GMT. Бордното време на прилуняване е 108 часа, 55 минути и 13 секунди. Лунният модул се спуска на площадка с наклон осем градуса. След кацането астронавтите в течение на няколко минути се намират в готовност за авариен старт от Луната. Но обстановката е нормална, астронавтите получават разрешение от Центъра за управление и започват подготовка за своето първо излизане на Луната.Пръв на повърхността слиза Шепард. При което той произнася: "Това беше дълъг път, но ето че сме тук". След по-малко от пет минути на повърхността слиза и Мичъл. В крайна сметка сме свидетели на втора култова фраза от Луната, след тази на Нийл Армстронг.

33 часа на Луната

Общата продължителност на престоя на лунния модул на повърхността на Луната е 33 часа и 24 минути. Астронавтите правят две лунни разходки за това време и събират близо 43 кг лунни камъни. Те извършват дузина научни опити и изследвания, като дори остава време да отиграят две топки голф на Луната.Мисията приключва успешно с приводняване на Земята на 9 февруари 1971 година, като общо полетът продължава 216 часа и 42 минути.

Едгар Мичъл: Да, извънземни има!

Голяма част от хората, които вярват в извънземни, са най-обикновени любители на интернет конспирациите. Но не са малко и тези със сериозно научно и професионално реноме, които са убедени, че Земята е посещавана и наблюдавана от представители на извънземни цивилизации още от древността. Част от тях даже твърдят, че лично са наблюдавали НЛО и смятат, че това най-вероятно са  летателни апарати на извънземни посетители.Уважавани американски астронавти са говорили открито за своите убеждения, че извънземни съществуват и посещават Земята редовно. Част от тях твърдят, че лично са виждали НЛО и са убедени, че това са обекти с извънземен характер.Астронавтът Едгар Мичъл от екипажа на Аполо-14 е шестият човек, разходил се по повърхността на Луната през 1971 г. След преживяването той до края на живота си твърди, че извънземните ни наблюдават и са сред нас от доста време. В едно свое интервю той дори твърди, че извънземните са успели да предотвратят ядрена война. Той също така е убеден, че Ватиканът знае истината за съществуването на извънземни цивилизации.  Това негово твърдение се споделя и от мнозина военни служители, които са преки свидетели на подобни случки.Мичъл е сигурен, че американското правителство крие истината по случаят Розуел от 1947 г., когато НЛО се разбива край градчето в щата Ню Мексико.Друг астронавт - Гордън Купър, е взел участие в проект "Меркурий" - първата програма за пилотирани космически полети на НАСА. Купър твърди, че още преди космическата мисия е имал шанса да види НЛО над Германия през 1951 г. А по-късно той казва, че е виждал НЛО и над секретна база, в която са се провеждали тестове на експериментален самолет. През 1984 г. на среща на ООН Купър заявява: "Ние първо трябва да им покажем, че можем да решаваме проблемите си по мирен начин, преди да ни приемат във вселенското общество".

Незабравимата гледка към Земята

"Изведнъж на лунния хоризонт, в дълъг момент на безмерно величество, изникна блестящо синьо-бяло бижу - светла и деликатна, небесно синя сфера, разсечена от завихрени бели ивици. Тя се издигна като малка перла в гъстото море на черната мистерия. Отнема повече от момент да разбереш напълно, че това е Земята... домът ни".Така американският астронавт Едгар Мичъл, член на екипажа на "Аполо 14" и един от 12-те души, стъпвали на Луната, описал гледката, която се разкрила пред него от повърхността на земния спътник.По ирониия на съдбата - точно в деня, в който се навършиха 45 години от експедицията на "Аполо 14", след кратко боледуване Мичъл почина на 85 годишна възраст.

40 кг лунни камъни

По време на мисията американците събират 40 килограма лунни камъни и извършват редица експерименти.На следващата година Мичъл се пенсионира и започва да се занимава с изследване на съзнанието и паранормалните феномени. Автор е на няколко книги, включително мемоарите му - "Пътят на изследователя". По принцип прави впечатление, че повечето от легендарните астронавти, били на Луната, след това стават по-странни в земния си живот. Така беше с легендата Нийл Армстронг, така се получава и с Едгар Мичъл.Причината е логична - невероятното събитие в живота, позволило ти да гледаш Земята от друго небесно тяло. Нещо, което повечето хора изобщо не могат и да си представят.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай