Аспарухово без ток и вода два дни

Аспарухово без ток и вода два дни | StandartNews.com

Варна. Всички райони във Варна, освен Аспарухово, имат ток и вода, съобщиха от пресцентъра на Община Варна. В потопения квартал няма и вода.

Заради засегнати от потопа трафопостове е стълбове обаче се очаква най-сериозно засегнатия квартал Аспарухово се очаква да остане без ток поне два дни. Липсата на електричество силно затрудните работата на спасителните екипи през нощта, защото не можеха да включат прожектори, които да им помогнат при издирването на оцелели.

В район „Владислав Варненчик" - на места по бул. „Трети март" има събрана вода, към която са насочени машини, които да изпомпят събралата се течност.

Наводнен е и подлезът на ул. „Янко Мустаков", който вече е обезопасен.

Свличане на чакъл по бул. „Цар Освободител" има в частта от кръстовището на Икономически университет до Летен театър Варна.

От местната администрация на район „Одесос" съобщават, че отсечката е проходима с повишено внимание.

Свличане на отпадъци има в района на стара ЖП гара на ул. „Девня". В район „Младост" са наводнени офиси в близост до гребната база и лодкостоянките на ул. „Девня". По-големи са щетите в район Приморски", където има изронена асфалтова настилка по улиците „Подвис", „Роза" и „Евлоги Георгиев".

И трите отсечки са проходими, като шофьорите трябва да се движат с повишено внимание. От районното кметство съобщават, че вече се отводнява наводнения подлез на базар „Левски". Свличане на чакъл и кална маса има по ул. „Христо Смирненски", която също остава проходима.

В района работят 6 багера, 4 камиона и 4 специализирани машини на фирма „Никман", съобщават от общинското звено за защита на населението при бедствия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай