Асфалтираха 2 км. път заради ученик

Асфалтираха 2 км. път заради ученик | StandartNews.com

Два километра черен път до граничното кюстендилско село Смоличано е ремонтиран, за да може училищен автобус да взема и прибира единствения ученик от селцето - четвъртокласника Денис Димитров, съобщиха от община Невестино, цитирани от БНР. През цялата зима момчето е изминавало 7 километра пеша до съседното село Ваксево. Често пъти го карала каруца, родителите му са безработни.

От общината не разрешавали училищният автобус да минава по разбития път до Смоличано, защото имало опасност да се обърне и да пострадат децата от другите села, които пътуват с него. Намесило се просветното министерство, след което разпоредили рехабилитация на селския път. Положен е фрезован асфалт, на единствения мост е монтиран парапет, трасето е подравнено.

От областното "Пътно управление" в Кюстендил изразходвали няколко хиляди лева за ремонта, казаха експерти. Пътят от Ваксево до Смоличано наполовина е асфалтиран, 1,8-2 километра от него обаче е в трагично състояние, а пари за ремонт все не се намират вече 10 години, коментират от общината в Невестино. Междувременно, вчера завършило почистването на 200 м. свлачище, което затвори пътя за с. Пелатиково - училищният автобус може да стига и дотам за единствен ученик и от малкото селце Длъхчево Сабляр, казаха от общината.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай