Арт елитът аплодира Левчев

Арт елитът аплодира Левчев | StandartNews.com

Модерната територия за изкуство в София - VivacomArtHall трудно събра стотиците приятели и почитатели на Любомир Левчев. Поетът представи ново изискано томче с любовна лирика "В невидимата кула" ("Жанет 45") Ценителите чуха стиховете на Левчев в изпълнение на Руси Чанев, а издателката Божана Апостолова заяви: "Трябва честно да ви призная, че издадох книгата за 15 дни - запознаване със стиховете, оформление, печат и всичко останало. Поетите на България са много, аз получавам по 200 ръкописа на месец, но белязаните от Бог са много малко. И аз никога не говоря за човека, а винаги предпочитам поета. Любомир Левчев е докоснат от Бога, той просто е голям поет."

 

"Любо, поздравявам те за смелостта да обичаш в тези дни на омраза" - с тези думи Стефан Цанев се обърна към своя дългогодишен приятел и го засипа с похвали.

 

За новата книга говори младият асистент от Пловдивския университет Здравко Дечев: "Любовната лирика на Любомир Левчев отрази осмеляването на човека да превърне измислицата в своя изконна същност, състояние, без което би изгубил малкото истински неща, заради които си струва да сме тук и сега. Поезията на Любомир Левчев ми прилича на любовта от пръв поглед - няма очаквания, а безразсъдно втурване."

 

Иван Гранитски пожела на Любо Левчев и на 100 години отново да издаде любовна лирика.

 

Луксозното томче от 200 страници вече е по книжарниците, а ценителите могат да се снабдят и със специални екземпляри, украсени с 33 оригинални рисунки на проф. Стоимен Стоилов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай