Арх. Дучев: Багерът влиза днес

Живущите в района отново протестират

Арх. Дучев: Багерът влиза днес | StandartNews.com

София. Днес влиза багер за започване на строеж на спорния терен в кв. "Гео Милев", заради който се палиха автомобили в последните дни. Това обяви по БНТ собственикът на имота архитект Венцислав Дучев. 

"Ако спра плановете си за строеж, за който имам разрешително, за собствения си имот, това ще значи, че се страхувам от нещо", каза още той. Арх. Дучев все пак заяви, че ако общината му предложи равностоен терен в замяна, той не държи изключително на площадката в "Гео Милев". Той разказа, че не е бил поканен на заседанията, на които се е обсъждала съдбата на имота му и смята, че това не е коректно отношение. По думите му, са му били предложени незадоволителни замени за по-малки терени или на по-лоши локации. 

По Нова ТВ арх. Дучев обяви, че получава заплахи по телефона и чрез SMS-и, включително и че семейството му ще бъде запалено. 

Съкварталците отново са на протест

Живущите в квартала около ул. "Андрей Николов" 24 отново са на протест на мястото, за да спрат плановете за строеж. Те обявиха по Нова ТВ, че имат 54 нотариални акта за собственост на части от терена и Дучев няма право да построи 8-етажна сграда с площ 5000 кв. м. Протестиращи казаха още, че при предишния опит за влизане на строителна техника е разрушен трафопост и хидрофор, който качвал водата във висок блок в съседство.

Пред багерите застават млади мъже със светлоотразителни жилетки с надпис "Охрана", които отказват да разговарят с журналистите. Според живущите в квартала това е платена група, която не живее там и й е платено да създава провокации. 

В нощта на събота срещу неделя бяха запалени четири автомобила на хора от квартала, които протестирали срещу застрояването. Те заподозряха връзка между палежите и конфликта за строежа.

На спорния терен има детска площадка и дървета, заради което съпротивата на хората от квартала е голяма.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай