Арестували Николай Христов за убийство на бивш полицай

Арестували Николай Христов за убийство на бивш полицай | StandartNews.com

Директорът на Фонд „Научни изследвания" Николай Христов е бил арестуван за убийството на бивш полицай. Това съобщиха от прокуратурата за бТВ.

Случаят е станал на 14 юли, а жертвата е 55-годишен мъж, за който се смятало, че се е самоубил с изстрел в областта на окото след пиянски запой.

Христов е бил арестуван за 72 часа и му е било повдигнато обвинение непосредствено след смъртта на полицая.

Оказва се, че Христов е бил приятел с жертвата си К. И. от много години. Той обяснил в съда, че му помагал в пари, за да си плаща квартирата.

Управителят на Фонд "Научни изследвания" сам повикал полиция в деня на убийството. По неговите ръце, както и по тези на жертвата имало следи от барут. Запознати твърдят, че двамата били доста пияни, когато разглеждали оръжието.

Софийски градски съд е наложил постоянна мярка за неотклонение на шефа на научния фонд на 17 юли, посочват още от обвинението.

Междувременно Министерството на образованието и науката (МОН) беше официално информирано от Софийска градска прокуратура, че срещу управителя на Фонд „Научни изследвания" Николай Христов е било повдигнато обвинение за умишлено убийство.

МОН ще предприеме нормативно установените процедурни действия за назначаване на нов управител на Фонд „Научни изследвания".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай