Арестуваха шефа на фонд „Научни изследвания"

Арестуваха шефа на фонд „Научни изследвания" | StandartNews.com

Заподозрян е за убийство

Управителят на фонд „Научни изследвания" Николай Христов е арестуван, научи "Стандарт". Арестът му не е свързан с научната му дейност.

Най-вероятно става въпрос за следния криминален случай. На 14 юли около 18.40 ч. в полицията e получен сигнал за прострелян мъж на ул."Цанко Церковски". Незабавно към адреса били насочени екипи на полицията и Бърза помощ, които установили смъртоносно прострелян с пистолет 55-годишен мъж.

На място е задържан и извършителят на тежкото криминално деяние - Н.Х. (57г.) от София. След доклад на събраните материали в Софийска градска прокуратура на Н.Х. било повдигнато обвинение за извършено престъпление по чл.115 от НК и наложена мярка за неотклонение „задържане под стража" за срок от 72 часа. На 17 юли с определение на Софийски градски съд, мярката била изменена на постоянна, съобщават още от МВР.

Скандалите във фонд "Научни изследвания" преди време докараха оставка на просветния министър Сергей Игнатов. Неотдавна проверка на звеното за вътрешен одит в МОН потвърди констатации на Сметната палата за нарушения в периода август 2011 - декември 2014 година, разказа заместник-министърът на образованието проф. Костадин Костадинов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай