Ани и Виктор - героите на лятото

Цолова харесва френска литература, Николаев разказва вицове, но само извън студиото

Ани и Виктор - героите на лятото | StandartNews.com

София. Елегантно-начетената Ани Цолова и академично-детайлният Виктор Николаев вероятно ще майсторят предаване в Нова на гърба на Цветанка Ризова и Митко Цонев по bTV. Този евентуален факт нито за миг няма да развали добрия тон между четиримата. Още повече че трансферите между двете частни телевизии отдавна са традиция, така че изненаданите са все по-малко. Въпреки че Ани все пак беше на линия още от първия ден, в който се наливаха основите в някогашния Мърдоков канал. Няма начин да липсва носталгия около цялата медийна дандания. Със сигурност има и още нещо, което ще остане зад кадър - дали Нова е поканила дуета, защото той е на върха си, или bTV се е разделила с него по причини, които не могат да бъдат дефинирани на висок глас и публично. Малцина знаят какво точно се е случило в "Тази сутрин". Но всички се изумиха, когато телевизията остана без сутрешен блок в разгара на протестите и народните вълнения. Веднага се понесе версията, че онова интервю с Орешарски разгневило собствениците.

Ани и Виктор, естествено, няма и дума да издумат за подробностите от провокативния пейзаж. Сега те се интересуват най-вече от бъдещето си в Нова. Според коридорни информации то вече е двойно по-добре обезпечено.
Цолова като автентична дама, родена по знака на Овена, е завършила Магнаурската школа - т.е. твърде е дипломатична. Неслучайно тя е от малкото в bTV, чиито имена никога не се спрягат в скандали. На екрана си е партнирала с кого ли не. Първо с Николай Бареков, който напусна през ноември 2009-а. По-късно застана пред камерите и с Димитър Павлов. Имало е дълги периоди, в които чаровницата беше сама в студиото. До юни 2010-а, когато се появи новата й служебна половинка - Виктор Николаев, дългогодишен кадър на БНТ. Ани, която носи флуидите на бойния Плевен, всъщност е познавач на родната литература и има тапия за българска филология от Великотърновския университет "Свети свети Кирил и Методий". Започва журналистическата си одисея в Канал 3 - като криминален репортер и водеща на новините. Именно оттам отива в новините на bTV. Чете като луда - най-често френска литература от средата на миналия век. Предпочита Борис Виан, Жан-Пол Сартр и Жан Жьоне. Признава, че обожава старите български филми. Когато се чувства напрегната и иска да разпусне, сяда зад волана и шофира или се излежава. Синът й Калоян е на четири годинки, а известната му майка е категорична, че би родила второ дете на съпруга си Васил само ако малкият поиска. Признава, че малчуганът е много любопитен и палав. Любимо място за почивка й е село Каменци. Това, което я привлича там, са хълмовете - извадени сякаш от разказ на великия Йордан Йовков.

Ани винаги е твърдяла, че сравнително лесно е преживяла раздялата с Бареков и Павлов, но много ще съжалява, ако партньорството й с Виктор приключи. Той е значително по-сдържан, но също държи много на нея. Виктор стартира в медиите в родния му Разград през 90-те. Списва в местния вестник "Екип 7", а после се изявява и в радиото "Оберон". Следват славни години в Дарик, НЕТ и БНР. 2005-а е годината, в която влиза в БНТ. Репортер е на "Новините" по Канала, а от ноември 2007-а се мести в сутрешния блок "Денят започва". Виктор е и автор на филм. Документалната лента "През решетките" е вдъхновена от процеса срещу българските медицински сестри в Либия. Със съпругата си, която работи в БНР, имат дъщеря на име Дара. Близките до Николаев споделят, че извън малкия екран той е изключително атрактивен човек, който винаги може да те разсмее. Той е известен като остроумник, който разказва вицове само извън студиото.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай