Неделя,

Ани Салич вдигна на крак ГДБОП, какво става

От: Агенция Стандарт -
79608
Ани Салич вдигна на крак ГДБОП, какво става
A
A
A

Жертва на мащабна измама е станала за пореден път Ани Салич. Новинарката научила за схемата, в която се ползва незаконно нейното име, от свои приятели в социалните мрежи. За разлика от други родни знаменитости, които също попадат в подобни фалшиви реклами, но не предприемат мерки, Ани е решила да гони докрай мошениците. Тв звездата е алармирала съответните органи и е вдигнала на крак служителите на ГДБОП, пише pik.bg.

„Това е измама, която може да ви навреди! Аз нямам нищо общо и ви съветвам и вие да нямате нищо общо с тези измамници! И да видим сега колко могат момчетата от Дирекция „Киберпрестъпност“ на ГДБОП?!“, коментира журналистката.

Схемата, в която този път е забъркана, представлява фалшива рекламна статия от нейно име, в което мошениците твърдят, че тя е забогатяла от определен вид криптовалута. Те дори са създали фалшив сценарий, който никога не се е случвал. В измамния текст се твърди, че Ани е била гост в предаването „Лице в лице“ при колежката си Цветанка Ризова, където е споделила своя начин за трупане на пари. Освен това, ползвайки авторитетното ѝ име и доверието, което тв водещата си е изградила у хората, мошениците призовават народа да направи същите инвестиции като Салич, която уж по този начин станала милионерка.

След жалбата, която е подала, новинарката се надявала хакерите на ГДБОП да разкрият самоличността на виновниците и те да си понесат съответните последствия за злоупотреби с името ѝ. Вероятно е обаче въпросните да са изпечени лъжци и дори да не са българи, тъй като фалшивата рекламна статия е написана на английски език.

Преди две години водещата на новините по Нова телевизия отново бе пропищяла от измамници. Тогава пък шарлатаните бяха скалъпили фалшиво интервю с нея, в което тя рекламира съмнителен продукт за отслабване, който е с неясен състав и би могъл да предизвика сериозни последици за човешкото здраве. Ани и тогава се опитала да потърси възмездие и да защити правата си, но без успех, защото разследващите случая не могли да установят самоличността на измамниците, които пробутвали стоката си на неин гръб.


Всички новини от категория Любопитно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com