Ангел Бончев 2 г. чака 157 000 евро

Ангел Бончев 2 г. чака 157 000 евро | StandartNews.com

Фондация "Утре за всеки" нямала пари да му върне платения откуп

Жертвата на групата за отвличане "Наглите" Ангел Бончев все още не е получил нито стотинка от 157-те хиляди евро, които му бяха искани от бандитите чрез фондация "Утре за всеки", за да пуснат жена му Камелия от плен. Това съобщи самият пострадал, цитиран от "Всеки ден". На 30 декември 2013 г. Върховният касационен съд, който е последна инстанция, постанови, че от "Утре за всеки" ще трябва да върне сумата на Бончев.

"Не съм получил нито стотинка въпреки решението на съда, но не искам да пишете за мен. Обърнете внимание на всички други подобни случаи, такава за съжаление ни е държавата", каза Бончев пред сайта.

През 2008 г. бизнесменът преведе на фондацията сумата от 157 000 евро като откуп, поискан от похитителите на жена му Камелия. Тя бе отвлечена от "Наглите", които преди това бяха похитили и самия Бончев. С парите на "дарителя" бе открит център за рехабилитация на жени, болни от рак на гърдата. По ирония на съдбата впоследствие от рак почина съпругата на Ангел Камелия. Смята се, че онкологичното заболяване се е отключило покрай стреса с покушенията над семейството.
Съдът призна само четирима души за виновни в извършването на знаковите отвличания у нас през последните години. Така наречените Нагли получиха между 15 и 18 години затвор. Самият Бончев е уверен, че скоро ще ги пуснат и тях, той е отчаян от всичко, което се случва по казуса. Отвлеченият бизнесмен претендираше за над 93 000 лева лихви, но в крайна сметка няма да вземе нищо.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай