Албански военни участваха в учение на база Ново село

Албански военни участваха в учение на база Ново село | StandartNews.com

За първи път албански военни участваха в международно учение на българска територия. 35 представители на военната полиция в албанската армия се включиха в поредното издание от поредицата учения "Rotational force" на база Ново село източно от Сливен, научи "Стандарт".

Общият брой на участниците бе 500, съобщиха офицери от базата. В учението се включиха 300 американски рейнджъри, български бойци от карловската бригада, представители на армията на Негово величество и на Румъния.

"Rotational force" завършва днес. 

Междувременно стана ясно, че продължава българо-американското учение "Тракийска пролет", което участват парашутисти от специалните сили на нашата армия и техни колеги от Щатите, както и военновъздушните сили на двете страни. За първи път на нашата територия се правят скокове от американски курсанти от тяхно военно училище, съобщиха запознати.

Всички разходи по учението се поемат от американска страна. Скоковете пък се извършват от самолети "Херкулес C-130", които хвърлят по 75 парашутисти на излитане. По този начин нашата армия пести много средства, твърдят БГ офицери. Веднага след завършване на "Тракийска пролет" военните ни парашутисти ще извършват скокове в района на Балчик. След това пък престои ново българо-американско учение за хвърляне на товари в района на ямболското село Тенево.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай