Акушерката на Кадафи изчезна в Странджа

Издирват я 20 часа с граничарски кучета

Акушерката на Кадафи изчезна в Странджа | StandartNews.com

Бургас. 90-годишна старица, която е акуширала при раждането на един от синовете на Муамар Кадафи, вдигна на крак полицията след като изчезна безследно в Странджа.

В малкотърновското село Младежко настана страшна истерия, която продължи цели два дни. Изчезналата Милка Топалска е майка на кметската наместничка на Младежко Евгения Георгиева. Възрастната жена е от Ботевград и живее едва от няколко месеца в китното странджанско селце, което е почти обезлюдено. Жената скучаела и се развличала с разходки в гората.

Във вторник по обяд тя отново решила да пообиколи чукарите край селото. Казала на дъщеря си, че отива да бере цветя и повече не се върнала. Около 18 часа кметската наместничка подала сигнал в полицията, че майка й не се е прибрала. На минутата са били сформирани няколко спасителни отряда от гранични полицаи, криминалисти от РПУ-Малко Търново и служители на горското стопанство.

Към тях се присъединили и доброволци от околните села, начело с кмета на Малко Търново Илиян Янчев. Мъжете обикаляли цялата нощ по странджанските хълмове, пуснали и граничарски кучета, на които преди това дали да надушат дрехи на изчезналата. Въпреки че пребродили всички гори около селото, спасителите не успели да открият възрастната жена. Близките й изпаднали в шок и в сряда сутринта изгубили тотално надежда, че ще я видят жива. Малко преди обяд вчера обаче граничните полицаи открили баба Милка невредима в една от пещерите високо в планината. Когато разбрала, че е объркала пътя и не може да се върне, а нощта я заварила в гората, тя се приютила под скалите, събрала малко съчки и шума, върху които полегнала. "Когато я доведоха у дома, беше много измръзнала, краката й бяха мокри, явно е преминавала реката. Вкарах я веднага в банята да се загрее, след това й дадох парацетамол, аспирин и витамини и я сложих да си легне", разказа дъщерята на Милка Евгения Георгиева. Тя потвърди пред "Стандарт", че майка й действително е работила 35 години като акушерка в Либия и е асистирала при раждането на Саади Кадафи. Познавала лично майка му София, от която пазела много добри впечатления. Въпреки преклонната си възраст Милка Топалска работела като акушерка в Либия до 86-годишна възраст. Завърнала се в родината през 2010 година, малко преди екзекуцията на Муамар Кадафи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай