Актуална пътна обстановка към 17 часа

Актуална пътна обстановка към 17 часа | StandartNews.com

В късния следобед трафикът към София е нормален. Това съобщиха от пресцентъра на МВР. На влизане в София служители на Пътна полиция са разпределени на всички възлови кръстовища, на всички светофари има възможност за ръчно регулиране, за да може потокът от автомобили по най-бързия начин да мине през дадения участък.

Интензивно е движенето по Е-79 в района на Благоевград, създадена е организация при необходимост автопатрули да регулират движението. В сила е изпълнението на забраната за движение на товарни автомобили над 12 тона от 13 до 20 часа.

Най-много сняг има в Монтана и Видин. Пътищата се почистват и опесъчават. Проходът Троян-Кърнаре е затворен за движение поради снегонавявания. Поради заледяване е спряно движението на пътя София – Плевен, след Радомирци.

Осигурен е оптимален режим на работа на служителите от ГД „Гранична полиция" на ГКПП за максимално облекчаване на пропускателния режим. На българо – сръбска граница движението се нормализира, на българо- македонска граница – трафикът е слаб.

Интензивен трафик има на българо – гръцката и турската граница. На ГКПП – Калотина - интензивен трафик от товарни автомобили за излизане от страната, а на румънската – интензивен на изход от товарни автомобили.

От Пътна полиция припомнят на шофьорите да се движат със съобразена с пътната обстановка скорост и да не предприемат рисково изпреварване.

По-рано регионалният министър Лиляна Павлова съобщи, че над 1000 снегорина почистват пътищата на страната. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай