Акции "Скорост" и "Алкохол" ни спират на пътя

Акции "Скорост" и "Алкохол" ни спират на пътя | StandartNews.com

Две специализирани акции - за контрол на скоростта и употребата на алкохол ще се проведат през празничните дни, съобщиха от "Пътна полиция".

Традиционната забрана за движение на камиони по основните пътни артерии в следобедните часове, промяна на организацията на движението в определени участъци и десетки полицейски патрули ще създават ред за голямото пътуване, което традиционно съпътства Великденските празници.

Днес от 16 до 20 часа ще бъде ограничено движението на тежкотоварните превозни средства над 12 т по автомагистралите и част от основните пътища в страната. Целта е повишаване на безопасността на движение при засиления трафик, който традиционно се наблюдава при събирането на няколко почивни дни, и увеличаване на пропускателната способност на пътната инфраструктура.

От Агенция "Пътна инфраструктура" очакват най-интензивно да е движение по автомагистралите "Тракия", "Хемус" и по главен път Е-79 София - Кулата. Днес и утре в района на с. Драгичево ще бъде осигурено придвижване в две ленти по посока Перник, а на 12 и 13 април в посока София.

По традиция информация за пътната обстановка може да се намери денононщо на интернет страницата на АПИ и на телефон 0700 130 20. По всички възлови кръстовища ще има засилено полицейско присъствие за осигуряване на безпрепятствено изтегляне на автомобилите и съответно нормалното им прибиране в края на почивките, обещават от МВР. Ще бъдат използвани активно възможностите на мобилните камери и таблетите.

В София полицейското присъствие също ще бъде засилено, за да може да се осигури бързото и безопасно преминаване през входно-изходните артерии на столицата. От "Пътната полиция" съветват хората при възможност да пътуват в светлата част на деня, както и да проявят търпение на пътя.

Забрана за камиони днес и в понеделник:

Харманли - ГКПП "Капитан Андреево"

С. Ребърково – Ботевград;

Пътен възел "Дупница Север" - ГКПП "Кулата";

Русе - Велико Търново;

Пловдив - Харманли;

Дуранкулак – Варна - Бургас;

Околовръстен път София, участък "Южна дъга"

Симитли - Гоце Делчев;

Пловдив - Смолян;

Бургас - Царево.

Ограничението не важи за МПС, превозващи бързоразвалящи се хранителни продукти и товари на температурен режим, живи животни и опасни товари.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай