Ахмед Башев: В Рибново няма етническо напрежение

Ахмед Башев: В Рибново няма етническо напрежение | StandartNews.com

София. "Не съм спирал тока в Рибново", заяви депутатът от ДПС Ахмед Башев в ефира на Нова ТВ по повод нападките срещу него, че нарежда политически назначения и уволнения в региона. Вчера в парламента представители на ГЕРБ го обвиниха, че е спрял тока в региона точно за излъчването на телевизионно предаване, в което се говори как той оказва политически натиск.

 

Ахмед Башев бе категоричен, че в Рибново го уважават. По думите му вчера там са били екипи на 4 телевизии, но нито една не отразила как хората скандирали „Башев" и „ДПС". Той отрече да е бил освиркан българският химн. Освиркани били малкото провокатори, дошли там.

 

По повод уволнението на директора на училището в Рибново Манчо Джуркин, Ахмед Башев обясни, че децата са изпитвани в стола на училището. "Ако знаех какво се случва и този човек не беше уволнен, щях да питам министъра на образованието по време на парламентарния контрол", каза депутатът от ДПС. По думите му директорът е издавал фиктивни дипломи и сега е разследван от прокуратурата. Башев заяви, че конфликтът на Джуркин срещу него е личен, отчасти поради местните избори в миналото.

 

"ГЕРБ се опитаха да създадат етнически конфликт", прехвърли топката към опозицията депутатът. "На тях им е мъка, че съм народен представител", продължи той и определи като "селски егоизъм" мотивите на ГЕРБ да замесват името му в скандали.

 

"Аз за себе си съм безгрешен", заяви Ахмед Башев. 

 

Ахмед Башев бе категоричен, че не насажда етническо напрежение в Рибново. Хората там, по думите му, искат да се развиват и обучават като пълноправни български граждани, а не да са „маши в нечии ръце". Той поиска да се приемат мюсюлмани в службите, за да има равноправие. "Защо на тестовете в МВР Ахмед и Мохамед отпадат, защото не са интелигентни ли?", попита той. По думите му независимо от религията всички хора са равни. "Обичам си хората в Рибново", заяви депутатът от ДПС.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай