Агенцията за бежанците търси преводачи

Агенцията за бежанците търси преводачи | StandartNews.com

София. Агенцията за бежанците търси преводачи. заради нарастващия трафик от бежанци към България. За нуждите на службата се търсят хора, които владеят фарси, дари, пащу, кюрдски, арабски, английски и френски. Специално е уточнено, че местоработата ще е според нуждите на Агенцията на територията на цялата страна.

Кандидатите могат да бъдат български граждани или чужденци с разрешено пребиваване по Закона за чужденците, чужденци с предоставен статут на бежанец или хуманитарен статут.

Желаещите трябва да представят подробно СV, съдържащо информация за притежавания документ за владеене на езика, за който кандидатстват, а когато той е родният им език - документ за владеене на български език, свидетелство за съдимост, служебна бележка от Националната следствена служба, удостоверяваща, че в момента срещу лицето не се води досъдебно производство за престъпление от общ характер. Само за двата почивни дни на българо-турската граница служители са установили общо 244 нелегално преминаващи лица. От Сирия са 177 и 67 - от други държави. Така капацитетът за настаняване в териториалните поделения на Държавната агенция по бежанците и в специализираните домове на МВР е 1930 лица. Към момента той е надхвърлен с 514 места.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай