Африкански страсти палят плажа

Африкански страсти палят плажа | StandartNews.com

Ретро стилът остава на мода в банските костюми, коментира дизайнерката Антоанета Кисимова

Фешън шоуто на плажа през 2015-а е гръмотевично. Абсолютно всяка визия, която се подвизава по модните сцени, е огледално ситуирана в стайлинга за флиртовете и партитата край морето или басейна. Ако дамите с тежък бизнес график са длъжни през седмицата да движат най-вече в протоколните доспехи в сиво и екрю, то през уикенда могат да разпуснат на пясъка или на тревата във възможно най-артистичните модели и най-ярките цветове - разбира се, ако фигурата им го позволява. Ако не - комедия от грешки. Така че преди да изберат банския си костюм, да плъзнат критичен поглед по тялото си и да си спомнят добрите стари и вечни правила - никаква шарения за суперрубенсовите форми, никакви бикини за прекалено сочната плът, "не" на обемните десени, ако не са успели да свалят от снагата си зимните излишества. /Но да не забравяме, че има мъже, които харесват всичко това, което хвърля жените в кратък смут./

Африка е сред генералните и най-устойчиви тенденции в жанра. Палитрата на горещия континент е лидер в най-зрелищните модели. "И особено Мароко. Екзотиката е и в аксесоарите - характерните за тамошната култура дървени маски и пластики са не само нарисувани върху плата, но присъстват и в коланите и бижутата. "Леопардовите" цели бански с едно рамо са особено красиви. Най-екстравагантните варианти са гарнирани с пайети, пискюли и плетеници от самия текстил", коментира известният експерт в жанра Антоанета Кисимова. И припомня последния писък - подчертано високата талия, която прекрасно оформя силуета, дори когато той не е като на шампионките от художествената ни гимнастика. "Всъщност високата талия повтаря именно линията от средата на миналия век. Големите чашки на сутиена - също. Атмосферата "Мулен руж" е подсилена от дантели, бродерии, тюлове. Безкрайно женствено и изкусително. Неоновите багри - лилаво, жълто, оранж, зелено - са друг тренд. При тях трикът е в подчертаването им с черен контур. Стои впечатляващо. Геометрията пък се комбинира с животински принтове. Асиметрията продължава да бъде шик. Не пропускайте шапката с огромна периферия", категорична е топдизайнерката. Тя припомня още за 3D ефектите за банските костюми, които изглеждат като платна на импресионистите - особено тези, които са с женски лица и завършени пейзажи. Хипи версиите и ресните пък връщат лентата към епохата "децата на цветята".

Това лято обаче доста от световните майстори на шева и кройката се правят на оригинални, лансирайки идеята за "затворени" дамски одежди за плажа - тоест горната част на така наречения бански костюм да повтаря полото без ръкав или олекотения суитчър. Те предлагат - за ужас на господата, съзерцаващи красиви бюстове край морето - долната част, бикини или шорти, да бъде в дует с блуза, чийто цип е вдигнат високо до шията. Тази оферта има още едно неудобство - тя е само за госпожици със съвършени крака. Защото от целия сет ще се виждат само те. Великата амазонка в модата Коко Шанел преди век разкрепости хайлайфните красавици по плажовете на Довил и Биариц, така че надали е необходимо да се обличаме за плажа като за ски.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай