АЕЦ „Козлодуй” предоставя общежития на бедстващите от Мизия

АЕЦ „Козлодуй” предоставя общежития на бедстващите от Мизия | StandartNews.com

АЕЦ "Козлодуй" има готовност да приеме в своите общежития евакуирани вследствие на наводненията граждани. Това съобщава пресцентърът на централата, в която работят много от живущите в Мизия, които бедстват след поредния потоп в страната.

Атомната централа е изпратила своя техника в Мизия още в събота, а вчера са изпратени пакети с храна, три камиона с вода, ботуши, както и специални радиостанции "TETRA" за връзка между аварийните екипи.

Атомната централа достави за нуждите на кризисния щаб два мобилни дизелгенератора, осветителна техника и високопроходим пожарен автомобил „Урал", уточняват още от АЕЦ-а.

Над 30 полицаи от РПУ – АЕЦ „Козлодуй" помагат на бедстващите от неделя, заедно с тях са заминали и 15 пожарникари от ведомствената противопожарна служба на централата.

Ръководният екип на АЕЦ „Козлодуй" е в постоянна връзка с Община Мизия и кризисния щаб там, за да се уточнят конкретните нужди от техника и продукти.

Днес АЕЦ "Козлодуй" организира изпращане на вода и храна и в Бяла Слатина, и в бедстващото село Крушовица, които също бяха наводнени след проливните дъждове.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай