Затварят отново движението при Семинарията

 Затварят отново движението при Семинарията | StandartNews.com

София. "Налага се да се затвори цялото движение при Семинарията още веднъж – това ще стане обаче от първи до шести юли за една седмица". Това заяви пред журналисти столичният кмет Йорданка Фандъкова. Тя инспектира строителството на кръстовището на две нива, съобщиха от Столична община.

„В момента проверяваме всеки ден темпа, с който се строят големите обекти в София, защото си даваме сметка за затрудненията, които се предизвикват от тях", обясни тя. „В момента въпреки дъждовете, успяват да се компенсират частични забавяния, така че към момента дейностите се движат по график. Над 85% от дейностите по кръстовището са приключени, обектът трябва да бъде завършен и движението ще бъде пуснато на 15 юли", коментира още Фандъкова, цитирана от "Фокус".

„Тъй като в момента движението се движи само по единия локал, трябва да изградим и другия. Но, основно затварянето ще бъде точно в средата на самото кръстовище, където поради завоите в ляво, дясно и направо, трябва да се изкопае, да се възстанови асфалт. Няма как по-друг начин", каза инж. Георги Харизанов и изтъкна, че дъждът забравя част от дейностите, но работниците се опитват да компенсират с работи, на които не влияят климатичните условия.

Вече са изградени новите инженерни съоръжения - нов водопровод и канал по бул. "Пейо Яворов" и бул. "Стоян Михайловски", тръбна мрежа, улично осветление и телефонизация, изпълнени са стоманобетонната конструкция на надлеза и подлеза под бул. „Пейо Яворов" при ул. „Златовръх" и в момента се изпълняват довършителните работи, съобщават още от Столична община.

Фандъкова съобщи още, че първият пласт асфалт на западното платно на бул. „Симеоновско шосе" и на локалните платна на бул. „Пейо Яворов" е положен. Стълбовете на уличното осветление вече са монтирани, каза още тя.

Благодаря на хората, които работеха през всичките тези дни, когато имаше сериозни порои и в София, за наблюдението и бързата реакция както на колегите от „Сигурност", така и на колегите от пожарната, каза кметицата и увери, че в момента няма риск с нивата на реките и язоврите на територията на Столична община. Столична община е в готовност през цялото време да подпомага бедстващите в Добрич и Варна, обясни Фандъкова. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай