Декларация на НФСБ

 Декларация на НФСБ | StandartNews.com

Националният фронт за спасение на България се обръща с официално предложение към Вицепремиера и Министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова и към Президента Росен Плевнелиев да бъдат удостоени с орден „За гражданска заслуга" – първа степен тримата гранични полицаи, участвали в задържането на група от 54 нарушители на границата на Република България в нощта на 15-ти срещу 16 октомври т.г. край град Средец.

Незаконното преминаване на границата е престъпление по действащия Наказателен кодекс и българските полицаи са изпълнявали своя дълг и своите законови правомощия да задържат престъпниците, които са оказали съпротива и един от тях е бил прострелян. НФСБ няма да допусне да се повтори случаят с граничния полицай Михаил Цонков, който след подобен случай бе подложен на медийно обругаване и дългогодишна съдебна разправа, преди да бъде оправдан, защото достойно бе изпълнил дълга си като полицай и като българин.

НФСБ декларира пълната си подкрепа към защитниците на българските граници, българските закони и свещената територия на България и остро се противопоставя на всякакви политически и медийни предатели, които се опитват да им внушат чувство за вина. В момента всички гранични полицаи, всички служители на реда и закона очакват реакцията на българските власти, на политиците, на медиите, на цялото общество. От тази реакция зависи дали те ще продължат да изпълняват дълга си!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай