90 минути разбиващ рок с "Касабиан"

90 минути разбиващ рок с "Касабиан" | StandartNews.com

50 000 души лудяха на плажа в двата фестивални дни на "Спирита"

Хедлайнерите на втората вечер показаха защо ги определят за най-добрата група на живо за 2015-та

Близо 50 000 души събра на бургаския бряг "Спирита" в двата фестивални дни. След невероятния фурор на Роби Уилямс в петък втората вечер премина очаквано по-спокойно, но също с толкова емоции. Хедлайнери в събота бяха звездите от британската банда "Касабиан".

Изпълнителите взривиха Бургас с последния си албум "48:13" и достойно защитиха 13-те спечелени награди, сред които за "Най-добра група на живо" за 2015-та и отличията за 5-те си суперуспешни албума. Групата, оглавила миналогодишното издание на фестивала в Гластънбъри, доказа на българската публика, че е една от най-забележителните съвременни рок банди. Намиращите се в пика на своята кариера момчета изпълниха брилянтно както парчета от последния си албум, така и емблематични песни от творчеството си през последните години.

Сет листът включваше и кавъра на Фетбой Слим "Praise you", който беше продължен от парчето L.S.F. Приковаващият с кристално звучащ глас Том Мейгън, заедно с останалите членове на групата, накараха публиката да се слее с всяка фраза на песните "BumblеBeee", "Days are forgotten", "Club foot", "Re-wind", "Empire", "Fire" и още много други. Шоуто продължи близо час и половина, който мина неусетно, но остави сигурен и траен спомен у феновете си, както и у хората, които ги чуха за първи път.

Преди британската група да превземе сцената, верните последователи на "Спирита" купонясваха с изпълненията на българските банди Jin Monic, Bobo& The Gang и Hayes&Y, които подгряха достойно "Касабиан" с изключително шоу. Паралелно с тях артистите от сцената "На тъмно", сред които P.I.F. и легандарните "Ревю", се раздадоха пред стотици фенове, танцуващи и припяващи познати рефрени.

Силният край на SPIRIT of Burgas поставиха представителите на 6 от най-добрите дръм енд бейс лейбъли. CALYX & TEEBEE, Дани Бърд, "Прототипите" и Мазтек станаха част от един от най-обичаните парти брандове в света - The World of Drum and Bass, който заедно с родните HMSU предложи нещо грандиозно за нашите ширини.
Фестивалът в Бургас привлече хиляди туристи от цяла Европа, които пристигнаха специално, за да слушат на живо любимците си. Всичко премина без сериозни инциденти. Само в спешното отделение на бургаската болница са постъпили няколко души, прекалили с алкохола.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай